Cum se pregătește un fișier pentru tipar digital
Fișierul pentru tipar este elementul cheie, fără de care nu poți obține un material de calitate, indiferent de utilajul pe care se tipărește. Este foarte important să ții cont de informațiile…
CITEȘTE MAI MULT…
Tipografie digitală versus tipografie offset
Termeni precum tipografie digitală şi tipografie offset sunt relativ necunoscuţi pentru multă lume. În cele ce urmează vom evidenţia diferenţele dintre cele două metode de tipar, precum şi avantajele sau…
CITEȘTE MAI MULT…
Suporturi de printare
În ziua de astăzi există o varietate foarte mare de suporturi care pot fi folosite la tipărire. Voi face referire în special la câteva dintre cele care pot fi folosite…
CITEȘTE MAI MULT…
Tiparire cu date variabile
Tipărirea cu date variabile este unul dintre principalele avantaje ale tiparului digital. În acest fel, două pagini tipărite consecutiv pot avea conţinut total diferit. Se pot realiza lucrări care au…
CITEȘTE MAI MULT…
Despre cărţi de vizită
La întâlnirile de afaceri, primul contact este foarte important. Cartea de vizită vă reprezintă, fiind elementul important în aceste ocazii. Calitatea acesteia trebuie să fie impecabilă, aspect care nu trebuie…
CITEȘTE MAI MULT…
Despre tiparul digital
Elementul principal care diferenţiază metodele clasice de tipar de cel digital este faptul că tiparul digital nu necesită o matriţă. Ca prim rezultat, doua printuri consecutive pot fi total diferite ca…
CITEȘTE MAI MULT…
Dimensiuni hârtii, cartoane, plicuri şi altele…
În acest articol voi prezenta formatele cele mai folosite în industria tipografică. Dimensiunile sunt definite în standardul ISO 216. În standardul ISO raportul dintre lăţime şi lungime este: Lungimea = Lăţimea *…
CITEȘTE MAI MULT…
RGB versus CMYK
Despre RGB şi CMYK De multe ori, este dificil de înţeles de ce culorile de pe monitor diferă de culorile care se văd pe print. Sistemul RGB se bazează pe emisia de…